Ami kimaradt a munkaszerződésből
Habár a munkaszerződést – legalábbis elméletben – mindenki alaposan átolvassa és értelmezi, mielőtt aláírná, van azonban néhány íratlan szabály, ami még az apró betűs részben sem szerepel, mégis illik betartani.
Tovább ››
6 tanács a sikeres állásinterjúhoz
Rendszeresen felsül az állásinterjúkon? Van rá gyógyír, nem is olyan bonyolult. Kovácsoljuk előnyt a gyengeségeinkből - ezt tanácsolja álláskeresőknek a Google HR-vezére. A Business Insideren megjelent cikkben Laszlo Bock azt írja, az álláskeresők többsége nem tudja, hogyan lehet sikeresen szerepelni egy állásinterjún, de állítása szerint pont emiatt jöhetünk győztesen ki a szituációból. Íme az a 6 tipp, amelyek segítségével sikeresek lehetünk az állásinterjún!
Tovább ››
Egyre több magyar vásárol online
A magyar internetező lakosság 40 százaléka vásárol magyar, illetve 16 százaléka külföldi oldalról, 2014-ben ez az arány még csak 32 százalék, illetve 12 százalék volt, összevonva a hazai netezők 42 százaléka szokott online vásárolni - derül ki a Gemius üzleti tanácsadó cég hétfőn közzétett felméréséből.
Tovább ››
Csökken a nők és a férfiak keresete közötti különbség
Egy százalékponttal csökkent 12 év alatt Németországban a nők és a férfiak bruttó keresete közötti különbség.
Tovább ››
Mit ne kérdezzünk egy állásinterjún?
Általában minden interjúztatás végén érdeklődik a munkaadó: van bármilyen kérdése? A rossz kérdés azonban akár a bukást is jelentheti.
Tovább ››
A legjobban fizetett szakmák
Minden férfi álma megtalálni azt az állást, amellyel a legnagyobb anyagi biztonságra tehet szert. De melyek ezek a szakmák?
Tovább ››
Ki lehet szállni az ördögi körből
A munkahelyi stressz előbb-utóbb mindenkit utolér. Kesergésre semmi ok, eláruljuk azokat a technikákat, amelyekkel könnyen kezelheted, illetve mérsékelheted a stresszhatásokat.
Tovább ››
A leggyakoribb hibák egy állásinterjún
Egy állásinterjún megfelelni az egyik legnehezebb próbatétel, hiszen egy pozícióra akár több százan is jelentkezhetnek. Megmutatjuk, hogyan lehet tiéd álmaid állása!
Tovább ››
Célkeresztben a menedzserbetegség
A munkába menekülő, vagy vállalatát siker felé vezető főnök a menedzserbetegség áldozatává válhat. Elsősorban azokat veszélyezteti, akik folyton stresszhatásnak vannak kitéve. A tünetei fáradság, fejfájás, depresszió.
Tovább ››
Lájkolj minket!
Vállalkozói negyed
Betegségek
A HÉT TIPPJE
Küzdj a szívinfarktus ellen!
  • Táplálkozz egészségesen!
  • Ne dohányozz!
  • Mozogj rendszeresen!
  • Kerüld el a stresszes életet!
  • Járj el rendszeresen szűrővizsgálatokra!
Legolvasottabb
A NAP KÉPE
Ideje elkezdeni az ötletelést...