Most már mobilunkról is megtudhatjuk, valós-e autónk kilométeróra állása
Az autók hatóságilag rögzített kilométeróra állásait eddig csak a KEKKH oldalán működő Gépjármű-adatlekérdező szolgáltatással lehetett elérni, de ez idén ez megváltozik, mert jön az Autoszkóp.

Az Android és iOS rendszereken működő programban a KEKKH és a Nemzeti Közlekedési Hatóság adatbázisában szereplő kilométeróra-állásokat ellenőrizhetjük, így hamar kiderül, ha egy nekünk tetsző használt autót, vagy rosszabb esetben már megvásárolt járművünket az óraállás változtatásával fiatalítottak meg.

Az Autoszkóp alkalmazás

Az Autoszkóppal megtudhatjuk még az autó színével és a nyilvántartási állapotával kapcsolatos legfontosabb dolgokat is, hogy például nem körözik-e vagy nem vonták-e ki a forgalomból. A programindítás után egyszerűen meg kell adnunk a kiválasztott jármű rendszámát, majd a rendszer átirányít az OTP Bank oldalára, ahol kártyaadataink megadásával 625 forintot kifizetése után visszajutunk az alkalmazásba, és már látjuk is a lekérdezés eredményét. Ha tovább olvasgatnánk, egyetlen gombnyomással a Totalcar.hu Népítéleteihez juthatunk, így a lakosság elbeszélései adhatnak támpontokat az autóválasztáshoz. Ez utóbbi lehetőség ingyenes.
Az Autoszkóp nemcsak az állami nyilvántartásra lát rá, hanem az Eurotax, nemzetközi gépjármű-értékelő rendszerrel is összekötötték. Ez a rendszer minden, az utóbbi évtizedekben gyártott autótípust pontosan ismer, sőt listázza a modellváltozatokat, felszereltségi szinteket és az autók újkori árát. Az Autoszkópban 1200 forintért gyors Eurotax-árfelmérést indíthatunk, így azt is megtudhatjuk mennyit ér jelenleg gépjárművünk.

Az applikációt még finomhangolják néhány napig a fejlesztői, jövő héten pedig szabadon elérhetővé válik a Google Play áruházban és az iTunes-on is!

DMD - BJB

 


<< Vissza a hírekhez