Maradandó károsodáshoz vezethet a fogfehérítés
A fogfehérítés lehetséges mellékhatásai közé tartozik a fogzománc károsodása, a fogíny irritációja és a fogérzékenység.

Egy kanadai szakértő így gondolja: a szakember szerint ugyanis a mellékhatások egy része tartós, a fogzománc károsodása visszafordíthatatlan problémát jelent.

A vancouveri Brit Columbia Egyetem fogászati tanszékén dolgozó Adriana Manso kijelentette: a fogfehérítés lehetséges mellékhatásai közé tartozik a fogzománc károsodása, a fogíny irritációja és a fogérzékenység.
A recept nélkül kapható fogfehérítő termékek esetében továbbá fennáll a túl gyakori, illetve a helytelen használat kockázata - olvasható az egyetem honlapján.

"Fontos észben tartani, hogy a fogfehérítés nem mindenki számára ajánlott. Mindig érdemes először a fogorvossal konzultálni. Az elszíneződött vagy sötétebb fogak hátterében különböző okok állhatnak, így a kezelési lehetőségek és az eredmények is eltérőek" - hangsúlyozta Manso.

A fogfehérítő termékek hidrogén-peroxidot tartalmaznak, amely a zománcon áthatolva lebontja az elszíneződést okozó vegyületeket, és a fog világosabbá válik.

A fogászati rendelőben használt termékek akár 40 százalékkal több hidrogén-peroxidot is tartalmazhatnak. A fehérítési folyamat hasonló, de ezeket a kezeléseket kizárólag szakembereknek szabad végezniük.
Manso szerint a fogfehérítést nem szabad túlzásba vinni, és a fogzománc károsodása miatt kerülni kell az évenkénti megismétlését.


<< Vissza a hírekhez