Mi lesz a divat idén télen?
Fekete vagy szürke, legfeljebb barna szövetkabát, fekete kötött sál, sötétszürke öltöny – bizonyára mindenkinek ezek az alapdarabok jutnak eszébe, ha férfi viseletről van szó. De mi az újdonság a 2015-ös trendben?

Be kell vallanunk, mi, férfiak hajlamosak vagyunk nagyon egyszínűek, vagyis úgy is mondhatnánk, „szürkék” lenni, ha divatról van szó. Pedig tévedés azt hinni, hogy az öltözködés és ruhavásárlás kizárólag női hóbort: bizony, nagyon könnyen fel tudjuk hívni magunkra a figyelmet, ha megfelelően állítjuk össze ruhatárunkat.

2015 telének egyik slágerterméke a színes dzseki: a kék, narancssárga vagy bordó árnyalatai közül is bátran válogathatunk, hiszen ez a viselet igenis divatos most – sőt, bizonyára hamar kitűnünk a tömegből, ha lecseréljük élénk, vidám színekre eddigi darabjainkat. Persze tudni kell, hogy hol miben lehet megjelenni: egy üzleti tárgyalásra, vagy egy meghitt vacsorára természetesen a jól bevált, elegáns szövetkabátunkat kapjuk fel, de hétköznapokon nyugodtan merjünk játszani a színekkel.

Ha már a kabátoknál tartunk, idén egészségünknek is szívességet tesz a divat: most ugyanis a vastagon bélelt, szőrme-vagy bundaberakással kiegészített felsőruházat számít trendinek. Míg néhány évvel ezelőtt a kimondottan vékony anyagból készült, karcsúsított kabátok voltak a menő darabok, az idei divathullám sokkal inkább véd a megfázás ellen.

És mi legyen a kabát alatt? Pulóverek tekintetében idén a különböző geometriai mintákkal ellátott darabok számítanak igazán stílusosnak. Színek tekintetében itt a visszafogottság a nyerő: ha a kabát esetén be merted vállalni az élénk színű darabokat, akkor máris egyértelmű, hogy a felső pulóver csak valamilyen egészen szolid színből – például feketéből, szürkéből vagy kékből – álljon.

A legfontosabb persze, hogy az öltözködésed tükrözze vissza stílusodat: ha számodra a legtesthezállóbb, és egyben legkényelmesebb viselet a business casual, akkor ne próbálj magadra erőltetni egy piros színű bélelt dzsekit – valószínűleg már méterekről látszódni fog, hogy ez nem a te világod.

 


<< Vissza a hírekhez