Női libidócsökkenés – mi áll a háttérben?
Sajnos bizonyára már sok férfi találkozott azzal a gyenge kifogással a hálószobában, hogy „Fáj a fejem”, így valószínűleg az esti hancúrnak is lőttek. De vajon tényleg a fejfájás teszi tönkre a nemi életet, vagy más okok húzódnak meg a háttérben?

Talán nincs is elkeserítőbb annál, amikor egész nap arról fantáziálunk, hogy milyen kellemes éjszakát fogunk eltölteni párunkkal, és amikor odakerül a sor, a fejfájás vagy a kedvtelenség gátat szab vágyainknak és terveinknek.

Azonban jobb lerántani a leplet a tényről: az esetek döntő többségében a más ok húzódik meg a női libidócsökkenés háttérben. Ez számunkra talán teljesen elképzelhetetlen, hiszen a férfiak általában tényleg csak a legvégső esetben mondanak nemet a szexre. A nőknél azonban sokkal több tényező játszik ebben is szerepet.

A nők hormonháztartására több tényező is hatással van, melyek ezáltal jelentősen befolyásolják szexuális éhségüket is. A megfigyelések szerint a havi vérzés előtti egy-két hétben sokkal jobban kívánják a testi kapcsolatot, mint a ciklusuk első napjaiban – a menstruáció ideje alatt pedig a legtöbben elképzelhetetlennek és undorítónak tartják az érintkezést. Ráadásul a fogamzásgátló tabletták szedése is megbolygatja a hormonokat, így lehet, hogy a purilák miatt ment el a kedve az együttlétektől.

A hormonváltozás miatt másik leggyakoribb probléma az önbizalom hiánya. Ismerjük a nőket: igen ritka az, hogy egy hölgy teljes mértékben elégedett legyen a testével. Ha éppen felszedett néhány kilót, vagy úgy érzi, hogy megereszkedtek a mellei, szégyellni fogja magát előtted is az ágyban. Ez a probléma hosszú beszélgetéseket igényel, hogy meg tudd győzni partneredet: a szeretett nő látványa számodra mindig úgy tökéletes, ahogy van, és szex közben véletlenül sem azt fogod figyelni, hogy megjelent egy kis narancsbőr a combján, vagy éppen deréktájon kiszélesedett egy picit.

 

A legrémisztőbb, mégis a legkézenfekvőbb probléma azonban a rossz szex. Előfordulhat sajnos, hogy kedvesünk számára nem elég kielégítő az ágyban nyújtott teljesítményünk, de ezzel a hírrel nem szeretne megbántani minket. Egy ideig megjátszhatja az orgazmust, de ez a későbbiekben odáig is fajulhat, hogy inkább próbálja csökkenteni az együttléteket. Ha az erről való beszélgetést kínosnak érezzük, akkor egyszerűen csak próbáljunk minél jobban odafigyelni párunkra: próbáljunk romantikus programokat szervezni, majd amikor az est záróakkordjaként a hálószobába érünk, ne akarjunk hamar a csúcsra érni, hanem minél hosszasabban kényeztessük partnerünket. Egy ilyen élmény után biztosan nem fog elzárkózni az ismétléstől!

 


<< Vissza a hírekhez