Ha idősebb a nő: átok vagy áldás?
Sok férfi egyfajta dicsőségként gondol arra, hogy egy idősebb nőt is képes meghódítani. De hosszútávon ez valóban szerencsés lépés lenne?

A korkülönbség egyáltalán nem mindegy, hogy hány évesen és milyen irányban érvényesül. Ugyan 4-5 év eltérés a felek között még nem is bizonyul olyan soknak, ha mondjuk egy 24 éves sikeres férfi egy 29 éves fiatal nővel kezd, azonban évekkel korábban, például 15 éves fiú és 20 éves lány esetén ez már komolyabb életkori szakadékot jelent a felek között.

Egy amerikai felmérés eredményei alapján a férfiak többsége kifejezetten kívánatosnak tartja az idősebb nőket. Ennek hátterében olyan okok húzódnak meg, mint például az érettebb gondolkodás, több tapasztalat az élet különböző területein és a szexben is, valamint jóval határozottabbak és önállóbbak, mint fiatalabb társaik.

Igen ám, azonban egy ilyen kapcsolat néhány buktatót is hordoz magában. Ha például a páros tagjai között akár 10-15 évnyi korkülönbség is fennáll, akkor már generációs szakadékról beszélhetünk. Ebből következik, hogy míg a fiatalabb partner valószínűleg szeretne még utazni, ismerkedni és élvezni az életet, addig az idősebb nő már inkább a stabilitásra és családra vágyik, amely kérdés folyamatos vitákat eredményezhet a kapcsolatban.

A stabilitás egy idősebb nő esetén valószínűleg már a munkahelyén is kialakult: a hölgyek általában később érik el azt a kort, amikor megfelelő pozícióban, megfelelő fizetéssel rendelkeznek, míg a férfiaknál jellemzően már fiatalon beindul a biznisz. Ennek köszönhetően egy sikeres üzletasszony elvárja, hogy elismert, felnézz rá, vagy legalábbis egyenjogú partnernek tekintsd – ez pedig valljuk be, a génjeinkbe van kódolva, hogy nem mindig megy könnyen.

Mindezek ellenére a fordított korkülönbség számos előnyt is magában hordoz. Egy érett nő már bizonyára szerzett annyi tapasztalatot a párkapcsolatok terén, hogy nem vágyik arra, hogy a herceg fehér lovon érkezzen érte, és minden csakis az ő igényei és elvárásai körül forogjon. Egy idős nő már nem drámázik, nem hisztizik annyit, hiszen pontosan tudja, hogy mi az, amit szeretnek a férfiak, és mi az, ami elijeszti őket. Ez a nyugalom, lazaság és kompromisszumkészség sokak számára vonzó lehet.

 


<< Vissza a hírekhez