Elhallgatott férfigondok - A prosztata-megnagyobbodás - Férfi Szakasz
Elhallgatott férfigondok - A prosztata-megnagyobbodás
A jóindulatú prosztata-megnagyobbodás az egyik leggyakoribb urológiai betegség. A most hallható hangjáték élő példája, hogy a betegség korai felismerése minden problémát egy huszárvágással képes megoldani.

Mindannyiunk életének legértékesebb kincse az egészség.  Ez az alap, amely meghatározza mindennapjaink hangulatát, amelyre építve megvalósítjuk terveinket, életcélunkat, támogatjuk szeretteinket és nem utolsó sorban alakítjuk gyermekeink jövőjét. Ezért nagyon fontos, hogy életünk során kellő figyelmet fordítsunk egészségünk megóvására és a megelőzésre.

A  betegségek elleni küzdelem nemcsak az orvos feladata, hanem mindannyiunk közös ügye. Az egyéni felelősségvállalás alól senki sem menthető fel. 

A teremtés koronái úgy vélik, nagyobb fizikai erejük miatt nem kell túl sok figyelmet fordítaniuk az egészségükre, ami többnyire lehetetlenné teszi a betegség korai felismerését. Ugyanakkor a legtöbb férfi fél orvoshoz fordulni. Gyakran a büszkeség tartja távol őket a rendelőktől, még maguknak sem szívesen vallják be, ha baj van. Sokszor otthon magukba roskadva, esetleg kétségbeesetten örlődnek a problémán.

 „Urológiára? Nem!” – mondja határozottan a férfiak többsége a felvetésre. Pedig segítség csak a büszkeséget legyőzve érkezhet.  struccpolitika, az orvosi vizsgálat „tologatása” a komolyabb betegség kialakulásának legfőbb táptalaja. Ha a beteg nem fordul időben szakemberhez, a kialakuló szövődmények akár végzetes következményekkel is járhatnak.

Népbetegség a prosztata-megnagyobbodás

A jóindulatú prosztata-megnagyobbodás az egyik leggyakoribb urológiai betegség, amely nem más, mint a mirigyállomány szövetszaporulata. Az "elváltozás" kialakulásának pontos oka nem ismert, amelyben közrejátszanak az öregedéssel járó hormonháztartási zavarok és a "prosztatát" alkotó szövetszerkezet megváltozása.

Magyarországon statisztikai adatok szerint évente a prosztata megnagyobbodás tüneteivel körülbelül 400 ezer férfi szorul kezelésre. A probléma nagyságát jelzi, hogy a 30-40 éves férfiak 10-25 százalékát, az 50 év feletti férfiak 50 százalékát, a 70 év felettiek 75 százalékát, a 80 év felettiek 90 százalékát érinti maga  az elváltozás. . Az érintettek  közel fele valamilyen kezelésre szorul.

A most hallható hangjáték élő példája, hogy a betegség korai felismerése minden problémát egy huszárvágással képes  megoldani.

da

 


<< Vissza a betegségekhez